EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály
x
EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály
Telefonkönyv
Keresés:
Ügyfélkapu
E-mail cím:
jelszó:

Informatikai Osztály


Szolgáltatások


Kapcsolat

EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály

3300 Eger, Eszterházy tér 1.

Informatikai segítségnyújtás

Helpdesk mellék: 2345

Helpdesk mobil: +3620 203-7890

E-mail: helpdesk@uni-eszterhazy.hu

Nem informatikai ügyekben kérjük a 0636-520-400 központi számot hívja!


Munkaidőnk

  • Hétfő-csütörtök: 7:30-16:00
  • Péntek: 7:30-13:30 óráig

Videokonferencia szolgáltatás

Az NIIF videokonferencia szolgáltatás keretében egy modern, szabványos, IP alapú - tehát forgalmi díjtól mentes - videokonferencia hálózati infrastruktúra áll rendelkezésünkre. Ugyanezt az eszközparkot biztosítják a hazai kutatói, felsőoktatási és közgyűjteményi közösség számára is, így biztosítva ezzel az egymástól földrajzilag távol lévő kutatói és egyéb csoportok hatékony együttműködését és kommunikációját. A rendszerben jelenleg kb. 140 tárgyalótermi végberendezés érhető el az ország egész területén, valamint rendelkezésre áll egy ezzel kompatibilis, számítógéppel és webkamerával használható un. desktop videokonferencia rendszer is.

A videokonferencia berendezés elérhető az A épület 206-os konferenciatermében, a C épületben, a Médiainformatika Intézetben és a CK-n is. A kapcsolódó intézmények aktuális listája megtekinthető itt.


Desktop videokonferencia

A videokonferencia berendezésekhez nem csak céleszközökkel lehet kapcsolódni, desktop szoftver is rendelkezésre áll. A http://webconf.niif.hu címen elérhető kliensprogram telepítése után bármelyik, az NIIF által működtetett berendezés felhívható, és a desktop szoftverek is képesek egymással kommunikálni.


Felhasználói hozzáférést itt igényelhet.

Telepítés

A telepítés menete nagyon egyszerű, a licenszerződés elfogadásán kívül semmilyen adatot nem kell megadni.

Beállítás

A szoftver beállítása sem bonyolult. A Vydioportal címe: https://webconf.niif.hu, a felhasználói név és jelszó pedig a fenti weboldalon igényelt válaszlevélben érkezik. Az adatok megadása után nyomja meg a Log in gombot!


Használat

A szoftver használata rendkvül egyszerű. A keresés mezőben meg kell adni a keresett fél nevét, vagy a felhívandó konferenciaberendezés számát. Dupla kattintással a munkatárs felhívható, és a videokonferencia lefolytatható.Az oldalon található tartalom az EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály tulajdonát képezi.