EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály
x
EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály
Telefonkönyv
Keresés:
Ügyfélkapu
E-mail cím:
jelszó:

Informatikai Osztály


Szolgáltatások


Kapcsolat

EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály

3300 Eger, Eszterházy tér 1.

Informatikai segítségnyújtás

Helpdesk mellék: 2345

Helpdesk mobil: +3620 203-7890

E-mail: helpdesk@uni-eszterhazy.hu

Nem informatikai ügyekben kérjük a 0636-520-400 központi számot hívja!


Munkaidőnk

  • Hétfő-csütörtök: 7:30-16:00
  • Péntek: 7:30-13:30 óráig

Munkaviszony megszűnése

A munkaviszony megszűnésekor az Informatikai Igazgatóság gondoskodik arról, hogy az egyetem informatikai rendszerhez minden hozzáférést megszüntessen. A hozzáférések megszüntetésének dátuma a munkaviszony megszűnésének napja.

Az Informatikai Igazgatóság a kilépési dokumentum aláírásával egyidőben átvesz minden informatikai eszközt (notebookot, mobiltelefont, tabletet, hordozható merevlemezt stb.) amelyek az intézmény tulajdonát képezik. Az eszközök leadása nélkül a kilépési dokumentum nem írható alá.

A leadott eszközök tartalmát a informatikai munkatársak csak abban az esetben archiválják, ha azt valamelyik munkahelyi vezető kéri. A leadott eszközöket alahelyzetbe éllítjuk, azok adattartalmát megsemmisítjük.

Eszköz megvásárlása

Amennyiben a nyugdíjba menő munkatárs a számára átadott személyes használatú informatikai berendezést meg kívánja vásárolni, az egyetem kancellárjához kell írásos igényt benyújtania. A kérvénynek tartalmaznia kell az eszköz pontos típusát és gyári számát. Az Informatikai Igazgatóság munkatársa megállapítja az eszköz értékét, amelyet a kancellár felé írásban továbbít. Ennek ismeretében eldönthető, hogy az eszközt érdemes-e megvásárolni.

Az értékelés az internetes használt termékek kínálati ára alapján történik.

Elektronikus levelek

Az egyetem a távozó munkatársak elektronikus levelezési fiókját zárolja és azt archiválja. Szükség esetén a postafiókban az arra kijelölt munkatárs célzott kereséssel leveleket visszaállíthat, amennyiben arra az intézménynek szüksége van.

A postafiókokban levő elektronikus levelek későbbi elérésére csak indokolt esetben van mód, ezért azok archiválását a távozó munkatársnak kell a kilépési dokumentum aláírása előtt elvégeznie. Erre -- a személyes használatra ingyenes -- Mailstore szoftvert ajánljuk. Erről részletesen olvashat itt.

Szükség esetén az elektronikus levelek GMail postafiókba is átvihetők. Mivel ennek elvégzéséhez a GMail postafiók belépési adataira is szükség van, ezt a kilépő munkatársnak kell elvégeznie.

Az e-mail címek megszűnése bizonyos esetekben problémát jelent, ezért amennyiben elköszönő munkatársunk számára fontos, hogy a egyetemi e-mail címére érkező üzeneteket továbbra is megkapja, az oda érkező leveleket új címére továbbítjuk. Ehhez a távozó munkatársnak meg kell adnia új címét, de az intézményi e-mail címéről már nem tud levelet feladni.

Az elektronikus levelek továbbítása csak abban az esetben lehetséges, ha azt a távolzó munkatárs munkahelyi vezetője írásban engedélyezi.

Az oldalon található tartalom az EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály tulajdonát képezi.