EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály
x
EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály
Telefonkönyv
Keresés:
Ügyfélkapu
E-mail cím:
jelszó:

Informatikai Osztály


Szolgáltatások


Kapcsolat

EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály

3300 Eger, Eszterházy tér 1.

Informatikai segítségnyújtás

Helpdesk mellék: 2345

Helpdesk mobil: +3620 203-7890

E-mail: helpdesk@uni-eszterhazy.hu

Nem informatikai ügyekben kérjük a 0636-520-400 központi számot hívja!


Munkaidőnk

 • Hétfő-csütörtök: 7:30-16:00
 • Péntek: 7:30-13:30 óráig

Informatikai beszerzések

Az informatikai eszközök beszerzésében az Informatikai Igazgatóság nyújt segítséget. A beszerzésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók a következők:

 • A beszerzések lebonyolítása a beszerzésre kerülő eszközöktől és a forrástól függ. Más eljárást kell lefolytatni pályázati forrás esetén, és mást egy tanszéki keret felhasználása esetén.
 • A beszerezni kívánt berendezések, eszközök nem vásárolhatók meg bárhonnan. Az ár tervezésekor nem érdemes az Árgép, vagy más, internetes boltok árait alapul venni, mert ezektől a cégektől csak a legritkább esetben vásárolhatunk. Azok a szállítók, akikkel a törvényesség betartása mellett szerződést köthetünk, nem a legalacsonyabb árakat kínálják.
 • A beszerzés esetén figyelembe kell venni az egyenértékűséget. Például nem ragaszkodhatunk a egy adott gyártó termékéhez, ha azzal megegyező műszaki paraméterekkel más gyártó is kínál eszközöket.
 • A legtöbb esetben a beszerzendő termékek ára nem haladhatja meg a nettó 200.000 Ft-ot, ezek az ún. kis értékű eszközök. Ez sok esetben kompromisszum kényszert jelent a számítógépek és a nagy termekbe szánt projektorok esetében is.

A beszerzés menete

 • A beszerzés szerencsés esetben egy, de inkább két hónapot vesz igénybe.
 • Pályázati forrás felhasználása esetén a beszerzés csak a keretszerződés, vagy a KEF (Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság) keretén belül történhet. A keretszerződés csak bizonyos gyártókra, és meghatározott termékekre vonatkozik, másra az nem használható. A legtöbb számítógép, notebook, projektor ebbe a keretszerződésbe tartozik. Az innen történő vásárlás gyorsabb és sokkal egyszerűbb is.
 • A KEF számos területen kínál eszközöket és szolgáltatásokat, amennyiben a szükséges termék itt beszerezhető, azt csak innen lehet megvenni.
 • Ha a termék a KEF-ben sem szerepel, akkor három árajánlat alapján a legalacsonyabb árajánlatot elfogadva lehet a beszerzést elvégezni.

A beszerzés folyamata a következő:

 1. Töltse le és töltse ki a beszerzés igénylőlapját. Azokat az adatokat, amelyeket meg kell adnia, sárga színnel emeltük ki.
  • Pályázati forrásból történő vásárlás esetén ezt az adatlapot kell kitöltenie.
  • Költségvetési forrásból történő vásárlás esetén pedig ezt.
 2. A műszaki tartalom kitöltésében az Informatikai Igazgatóság segítséget nyújt úgy, hogy a KEF felületére a projektmenedzser számára hozzáférést biztosít, így a szükséges eszközök megkereshetők és kosárba tehetők. Amennyiben nem rendelkezik ilyen azonosítóval, az Informatikai Igazgatóság vezetőjétől kell azt igényelnie. A nem szakirányú végzettségű kollégák esetén az IIG személy segítséget nyújt az eszközök kiválasztásában.
 3. Az IIG a rendszerszintű eszközök esetében korlátozhatja a beszerzést, és előírhatja, hogy mely eszközök illeszkedhetnek az EKE informatikai rendszerébe. Az IIG segít meghatározni, hogy az adott eszközök a keretszerződésben, a KEF-ben, vagy három ajánlattal szerezhetők be.
 4. Az igénylőlapot a gazdasági igazgatónak mindenképp, nettó 200.000 Ft. feletti érték esetén Egyetem kancellárának és rektorának is engedélyeznie kell. A kitöltött igénylőlapot az Informatikai Igazgatóságra kell eljuttatni, onnan kerül a Rektori Hivatalba és a Kancelláriára.
 5. A keretszerződésben vagy KEF-ben megrendelt eszközök beszerzésének lebonyolítását a főiskolával szerződésben álló EuProcure Consult Kft. végzi. A KEF-es beszerzések esetén több cég ajánlata alapján a legkedvezőbb árat kínáló nyeri meg a tendert. A nyertes meghirdetését követően 10 nap szerződéskötési moratóriumnak kell eleget tennünk.
 6. A három árajánlat alapján megvásárolható eszközök beszerzése az Informatikai Igazgatóság feladata.
 7. A szállítást követően, amennyiben szükséges, az Informatikai Igazgatóság elvégzi az eszközök beüzemelését, rendszerbe állítását. A csomagban levő számlát az IIG a Gazdasági Igazgatóság felé továbbítja.
 8. A termék szállítása után azt az Anyaggazdálkodási és Beszerzési Igazgatóság nyilvántartásba veszi.
 9. Az átvételi iratok kitöltése után a termék átvehető.


Az oldalon található tartalom az EKKE Informatikai Üzemeltetési Osztály tulajdonát képezi.