x
EKKE Informatikai Osztály
Telefonkönyv
Keresés:
Ügyfélkapu
E-mail cím:
jelszó:

Informatikai Igazgatóság


Szolgáltatások


Kapcsolat

EKKE Informatikai Osztály

3300 Eger, Eszterházy tér 1.

Informatikai segítségnyújtás

Helpdesk mellék: 2345

Helpdesk mobil: +3620 203-7890

E-mail: helpdesk@uni-eszterhazy.hu


Munkaidőnk

 • Hétfő-csütörtök: 7:30-16:00
 • Péntek: 7:30-13:30 óráig

EduRoam

Az EduRoam egy olyan vezetéknélküli hálózat, mely nem csak az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen érhető el, hanem számos más közép- és felsőoktatási intézményben is. Az EduRoam nagy előnye, hogy egyetemünk oktatói és hallgatói az egyetemi hozzáférésükkel más intézményekben is kapcsolódni tudnak az ottani hálózathoz. Ugyanakkor a dolgozók számára kiépített hálózatokkal szemben hátrányai lehetnek, számos intézményben szembesülhetünk sebesség-, vagy az elérhető szolgáltatások korlátozásával.

Az eduRoam beállítása az egyes berendezéseken nem feltétlenül olyan egyszerű, mint más hálózatok esetén. Az alábbi útmutató Android, és IOS rendszerű mobiltelefonok, tabletek, illetve MacOS vagy Windows rendszert futtató eszközök csatlakoztatásában nyújt segítséget.

Csatlakozás Android készülékkel

Az eduroam WIFI kapcsolat tulajdonságainál a csatlakozás előtt válassza ki az alábbi beállításokat:

 • EAP módszer: TTLS
 • Hitelesítés második fázisa: PAP
 • CA tanusítvány: Ne hitelesítse
Egyetemi hallgatók a csatlakozáshoz a Neptun kódjából képzett bejelentkezési név és a Neptun jelszava szükséges. A név a Neptun kódot követő @std.uni-eszterhazy.hu szöveg lesz. Amennyiben tehát az ön Neptun kódja xnvrdo, az azonosító: xnvrdo@std.uni-eszterhazy.hu, a jelszó pedig a Neptun belépési jelszava.

Intézményi e-mail címmel rendelkező munkatársaink esetén a felhasználónév az egyetemi e-mail cím, a jelszó pedig az e-mail címhez tartozó jelszó. Itt nem szükséges átállítani az alapértelmezett beállításokat.Csatlakozás Apple készülékkel

 1. Azért, hogy ne kelljen minden beállítást kézzel elvégezni, egy ún. profilt készítettük el és tettünk letölthetővé.
  Ezt a https://iig.uni-eszterhazy.hu/eduroam/index.php?download=1 linkre kattintva töltse le!
 2. Engedélyezze a profil letöltését!
 3. Amennyiben Apple órája is van, ki kell választania, melyik eszközön kívánja beállítani a hozzáférést. Példánkban a telefonnal foglalkozunk.
 4. A profil sikeres letöltését egy megerősítő üzenet jelzi.
 5. A következő lépés a profil beállítása. A Beállítások menüben az Általános pont alatt válassza ki a VPN és Eszközfelügyelet pontot! Vagy a kereső mezőben kezdje el gépelni a "Profile" kifejezést, amíg a találati listában látható nem lesz a kívánt menüpont.
 6. Válassza ki az eduroam profilt!
 7. Amennyiben érdeklik a műszaki paraméterek, tanulmányozza azokat, majd válassza ki a jobb felső sarokban látható Telepítés pontot!
 8. A folytatáshoz adja meg a jelkódját!
 9. Ha van kedve, tanulmányozza a figyelmeztető szöveget, majd válassza a telepítést!
 10. Erősítse meg a telepítési szándékát!
 11. Fáradozása jutalma a kapcsolódást lehetővé tevő profil sikeres telepítését jelző üzenet lesz.
 12. A Beállításokban keresse meg a Wi-Fi menüpontot és válassza ki az elérhető hálózatok közt az eduroam-ot!
 13. Egyetemi hallgatók a csatlakozáshoz a Neptun kódjából képzett bejelentkezési név és a Neptun jelszava szükséges. A név a Neptun kódot követő @std.uni-eszterhazy.hu szöveg lesz. Amennyiben tehát az ön kódja xnvrdo, a felhasználó név: xnvrdo@std.uni-eszterhazy.hu.

  Intézményi e-mail címmel rendelkező munkatársaink esetén a felhasználónév az egyetemi e-mail cím, a jelszó pedig az e-mail címhez tartozó jelszó.
 14. A bejelentkezési adatok sikeres megadása után a készülék csatlakozik az eduroam hálózathoz.


Csatlakozás MacOS-t futtató eszközön

 1. Azért, hogy ne kelljen minden beállítást kézzel elvégezni, egy ún. profilt készítettük el és tettünk letölthetővé.
  Ezt a https://iig.uni-eszterhazy.hu/eduroam/index.php?download=1 linkre kattintva töltse le!
 2. Engedélyezze a profil letöltését, kattintson a Folytatás gombra!
 3. Adja meg a felhasználói adatokat, majd kattintson a Telepítés gombra.
  Egyetemi hallgatók a csatlakozáshoz a Neptun kódjából képzett bejelentkezési név és a Neptun jelszava szükséges. A név a Neptun kódot követő @std.uni-eszterhazy.hu szöveg lesz. Amennyiben tehát az ön kódja xnvrdo, a felhasználó név: xnvrdo@std.uni-eszterhazy.hu.

  Intézményi e-mail címmel rendelkező munkatársaink esetén a felhasználónév az egyetemi e-mail cím, a jelszó pedig az e-mail címhez tartozó jelszó.
 4. A profil telepítéshez adjon meg a számítógépén rendszergazda jogosultsággal rendelkező felhasználót és a hozzátartozó jelszót.
 5. A profil sikeres telepítésének eredménye.
 6. Válaszza ki az elérhető WI-FI hálózatok közül az eduroam-ot, és a kapcsolat felépülése után használhatja a szolgáltatást.


Csatlakozás Windows készülékkel

Az eduroam WIFI kapcsolat tulajdonságainál a csatlakozás előtt válassza ki az alábbi beállításokat:

 • Azonosító: Egyetemi hallgatók a csatlakozáshoz a Neptun kódjából képzett bejelentkezési név és a @std.uni-eszterhazy.hu szöveg lesz.
  Intézményi e-mail címmel rendelkező munkatársaink esetén az azonosító az egyetemi e-mail cím legyen.
 • Jelszó: Hallgatók esetén adja meg a Neptun belépési jelszavát, dolgozók esetén az e-mail címhez tartozó jelszót írja be.
 • Domain: uni-eszterhazy.hu
 • Phase 2 hitelesítés: PAP

Az alábbi kép (bal oldalt) egy példán keresztül szemlélteti a beállításokat.
Alternatív megoldásként a Gépház -> Hálózat és internet -> Wifi -> Ismert hálózatok kezelése -> Hálózat hozzáadása segítségével is felveheti az Eduroam hálózatot. Beállítások a jobboldali képen látható módon.Amennyiben az útmutatóval kapcsolatban valamilyen kérdés merül fel, vagy további információra van szüksége, keresse az informatikai osztály munkatársait a helpdesk@uni-eszterhazy.hu e-mail címen.

Az oldalon található tartalom az EKKE Informatikai Osztály tulajdonát képezi.